Ознака: услуги

Нема погрешен шалтер, но сепак има шетање од еден до друг

Државната администрација и административните услуги за граѓаните како повод Паролата „нема погрешен шалтер“ во практиката многу често не важи, бидејќи има примери кога граѓаните се...

Приоритет на државата се услугите за граѓаните

ИМА ЛИ „ИНСТИТУЦИОНАЛНА АМНЕЗИЈА“ ОКОЛУ НАБАВКИТЕ НА ПАСОШИ, ТАБЛИЧКИ, СВИДЕТЕЛСТВА... Државата треба да се води како фамилија. Однапред се утврдуваат приоритетите, а денес со дигитализацијата...

„Побарај пријател“ редовна практика во здравствените услуги

Половината од Хрватите го оправдувале фаќањето врски со долгите листи за чекање за некоја здравствена услуга, но зад злоупотребата на системот стои образецот на...

Од април граѓаните од дома ќе може да аплицираат за услугите...

Една година по потпишувањето на меморандумот за соработка со „Мастеркард“, денеска се одржа работна средба на којашто беше презентирано решението за дигитална идентификација на...

Граѓани не можеле да добијат стоматолошка услуга

Граѓани со забоболки и отоци не можат да направат интервенција на забите бидејќи се затворени приватните стоматолошки ординации каде се лекувале. Дел од нив,...

Доставата на пратки од странство закочена, растат домашните онлајн-нарачки

Со препораките на надлежните институции да се остане дома и да се извршуваат сите неопходни нарачки или плаќања по електронски пат, се зголеми обемот...

„Еуролинк осигурување“ со временско олеснување на услугите за своите клиенти

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ ИЗВЕСТУВА ЗА ВРЕМЕНО ОЛЕСНУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА СВОИТЕ КЛИЕНТИ „Еуролинк осигурување“ активно ги следи случувањата ипрепораките поврзани со појавата на ковид-19 и соодветно...

Услугите на ЈП ПОЦ следниве две недели ќе се користат по...

ЈП Паркинзи на општина Центар согласно новонастанатата ситуација со коронавирусот и донесените одлуки и препораки од Владата на РСМ, од денес воведува превентивни мерки...

Тешко се извезуваат производи и услуги

Само пет отсто од македонските компании извезуваат. Притоа доминираат големите претпријатија. Кај малите и средните оваа бројка е уште помала, а мал е и...

Потребен еднаков пристап до јавните услуги за сите граѓани

Центарот за развој на Скопскиот плански регион почнува со реализација на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој ќе се реализира со финансиска...