Ознака: усаид

Новаци потпиша меморандум со УСАИД за подобро буџетирање на општината

Општина Новаци е дел од втората група која брои 24 партнер општини на Проектот на УСАИД за „Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите“. -...

Потпишани анекси на договорот со УСАИД за зголемување на грант компонентата...

Министерот за финансии Фатмир Бесими, го потпиша анекс договорот за грант за партнерство за развој со УСАИД, за дополнителна сума за оваа година во...

Американскиот грант за Македонија се зголемува од 8 милиони на 56...

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои информацијата за потребa од склучување на нов усогласен текст на Договорот за грант за партнерство меѓу...

Општината ги зајакнува финансиските капацитети

ГЕВГЕЛИЈА Во рамките на проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите и искористување на ресурсите (СРМА), за што градоначалникот Поцков потпиша меморандум за соработка, Општина...

Со грант од УСАИД ќе се подобрува економската конкурентност и ќе...

Со 8,3 милиони долари, Агенцијата за меѓународен развој на Соединетите Американски Држави (УСАИД) ќе помогне да се зајакне економската конкурентност, да се намали корупцијата...

„Најниската цена“ и натаму е најголем проблем за фирмите при јавните...

Најниската цена и натаму е проблем број еден за фирмите, а 48 отсто од нив сметаат дека има корупција во јавните набавки, покажува Извештајот...

Црвениот крст од Кичево и УСАИД во служба на хуманоста

Откако пред околу три месеци Општинската организација на Црвениот крт од Кичево, во соработка со УСАИД, на повеќе семејства од општината кои се од...

УСАИД донира храна и средства за хигиена на стари и изнемоштени...

Деновиве волонтерите ОО на Црвениот крст од Кичево беа во интензивна кампања, за да ги поделат пакетите со храна и средства за хигиена на...

УСАИД додели 330.000 долари за македонскиот Црвен крст

Соединетите американски држави, преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД), доделија дополнителни 330.000 американски долари за справување со ковид-19 во земјава преку грант...

(Повторна објава) „Тетра тек“ и УСАИД промовираат системи за управување со...

Компанијата „Тетра Тек“ (Tetra Tech) преку Агенцијата за меѓународен развој на САД (УСАИД) спроведува проект со цел промовирање на употреба на системи за управување...