7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 2:40

Ознака: уреди

Човечкото тело како батерија за електрични уреди

Човечкото тело може да послужи како батерија за електрични уреди, открија научници од Кина и од САД. Тие направиле уред што ја претвора топлината...

Воздухот во Скопје под 24 часовен надзор во наредните 12 месеци

На две локации во Скопје денеска се поставени уреди кои ќе собираат примероци за квалитетот на воздухот 24 часа на ден во текот на...

Електронските уреди почнуваат да ни го контролираат животот

Интернетот и технологијата може да предизвикаат зависност. Проблемот настанува кога електронските уреди почнуваат да го контролираат секојдневниот живот. Светските психолози сериозно ја разгледуваат можноста...

Симптоматично откажување на апарати по истекот на гаранцијата

ЕК веќе најави дека ќе излезе со предлог-закон за забрана на програмирано расипување на уредите, а во тек е истрага за тврдењата за постоење...

Израел обвинет за шпионирање на Белата куќа со мистериозни уреди

Политико Американската влада откри дека во последните две години, Израел најверојатно поставил уреди за следење на мобилните телефони во близина на Белата куќа и други...