15.2 C
Skopje
17.11.2019 - 17:16

Ознака: урбанизација

Разуздената урбанизација ги потопува градовите

Неодржувањето на водотеците, лошите урбанистички планови, недоизградената атмосферска канализација се само некои од факторите зад кои стои човек, а кои, зад секој поголем дожд,...

Некои животни го напуштаат Скопје

Урбанизацијата и загадувањето опасност и за живиот свет во градовите Човекот е тој што владее во градските области, во кои живиот свет на свој начин...

Општините лево и десно од Вардар различни како црно и бело

Замислете во општините Бутел и Чаир од пред неколку години почнаа да се редат павер-елементи и да се прават патеки, па луѓето со право...

Габична инфекција исуши дел од јапонските цреши на Максим Горки

Децениската урбанизација на Скопје, големиот број нови згради и константното заменување на зеленилото со бетонски конструкции е тренд на кој се навикнаа жителите на...

Карпошани велат стоп за урбанистичкото злосторство и за бетонските зданија врз...

Уставниот суд на Република Македонија донесе одлука со која се укина деталниот урбанистички план за градската четврт 3 06 опфат помеѓу булеварот Партизански одреди,...