Ознака: урбана опрема

Се обнови урбаната опрема околу Драмскиот театар

Општината Карпош неодамна санира и обнови дел од урбаната опрема околу Драмскиот театар во Карпош 2. Во оваа акција локалната самоуправа постави нови и...

Кривична за охриѓанец што пред својата пицерија поставил маси и столови

Против 23-годишно лице од Охрид поднесена е кривична пријава за узурпација на недвижности. Тој во својство на управител и сопственик на компанија од Охрид, без...

Контроли и решенија за отстранување урбана опрема во Центар

Секторот за инспекциски работи на општината Центар во изминатиот период, по засилените контроли и инспекции, издаде седум нови решенија за отстранување на урбаната опрема...