Ознака: Управување

Пет едноставни стратегии за подобро управување со времето

Веројатно не постои човек што барем еднаш не посакал да губи помалку време и да биде поефикасен во исполнувањето на своите цели. Меѓутоа, за...

Стојанче Ангелов од вршител на должност стана директор на ЦУК

Владата на денешната 94 седница донесе одлуки во однос на повеќе кадровски решенија. Така, Стојанче Ангелов кој досега беше вршител на должност директор, го именува...

Нови контејнери за подобро управување со отпадот

Првпат по повеќе од една деценија, набавени се нови садови за отпад во Делчево. За подобрување на состојбата со управување на отпадот, општината Делчево...

Земјоделството и управувањето со економските кризи

Проф. д-р Борис Анакиев Една од карактеристичните особини на економската конјунктура во дваесет и првиот век е дека поради опаѓање на порастот на населението,...

Управување со одржливоста на земјоделството и руралните средини

Постојат позитивни примери за приватни иницијативи сврзани со заштитата на животната средина, кои се управувани од пазарот, од конкуренцијата во прехранбената индустрија и супермаркетите,...