9.8 C
Skopje
24.10.2021 - 4:49

Ознака: упис

Почнува уписот на УКИМ, вкупно 10.678 слободни места за идните студенти

Вкупно 10.678 слободни места има за идните студенти на факултетите на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, што запишуваат додипломски студии во учебната 2021/2022 година....

Видео: ФЛУ ги прикажува можностите што им ги нуди на студентите

Студентите што ќе се запишат на Факултетот за ликовни уметности (ФЛУ) во претстојната академска година ќе имаат прилика да добијат образование и обука што...

Бројот на запишани студенти намален за 1,7 отсто во однос на...

Вкупно 50.881 студент се запишале на високите стручни школи и факултетите во Македонија во академската 2020/21 година, што претставува намалување за 1,7 отсто во...

Почнува уписот во средните училишта

Уписот во средно образование за учебната 2021/2021 година почнува денеска и ќе трае во наредните три дена. Во 109 средни училишта слободни се 30.053...

Уписите во средните училишта почнуваат на 14 јуни

Уписите во средно образование ќе се реализираат преку три пријавувања во текот на следниот месец, почнувајќи од 14 јуни. Учениците кои се упатени на...

Објавен конкурсот за упис во средните училишта

Министерството за образование и наука (МОН) го објави конкурсот за упис во средните училишта во учебната 2021-2022 година. Во 109 средни училишта има вкупно 30.053...

Заев: Со конкурсот за упис во средните училишта младите добиваат пракса...

Од оваа есен започнува имплементацијата на образовен процес низ кој учениците добиваат пракса и потенцијално сигурно вработување по завршување на образованието, додека компаниите добиваат...

Влада: Градинките да продолжат со упис на деца

Владата го задолжи Министерството за труд и социјална политика да испрати писмено укажување до сите детски градинки да продолжат со упис и згрижување на...

Учениците-кандидати прво одбија да бидат тестирани, па влегоа на полагање

  Протести пред средното медицинско училиште во Скопје Десетици ученици и нивни родители денеска протестираа пред зградата на средното медицинско училиште „Панче Караѓозов", затоа што одбиваа...

На 22 јуни тестирање за упис во средните училишта каде се...

Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број на ученици со ист број на поени во конкурсот за запишување ученици во средно образование,...