Ознака: уписи

Ковид-19 ги елиминира турканиците и кавгите при уписите

СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА НА ТЕСТ ПО АНТИКОРОНА-МЕРКИ И ПРОТОКОЛИ Со оглед на примената на строгите протоколи и мерки за заштита што можеа да се забележат при...

Првите „корона-уписи” во средно не дозволија кавги и метеж пред училиштата

Учениците што завршија деветто одделение, вчера поднесуваа документи за упис во прва година во училиштата за средно образование. Овојпат го немаше вообичаениот метеж на...

Во ОСУ „Мирко Милески“ сѐ е подготвено за прием на...

Уписите во прва година во средните училишта во Кичево, што ќе започнат во нарените два дена, ќе се споведуваат по строго утврдени протоколи, за...

Започнаа уписите на „Ај тинк“ – најголемата ИТ-академија за деца

Во рамките на Сивус - едукативниот и развоен центар (СЕДЦ), на 30 септември, официјално ќе започне наставата од академијата „Ај тинк“ (IThink), каде што...

Сепак, ќе нема приемни тестови за упис во средните училишта

Приемно тестирање за запишување во средните училишта, сепак, ќе нема. Протестите пред гимназијата „Орце Николов“ кои траеја два дена завршија, со тоа што сите...

На УКИМ почнува запишувањето студенти за 2018/2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје денеска и утре ќе се спроведе првиот рок за пријавување на кандидатите за запишување во прва година додипломски...

На УКИМ уписи за 2018/2019 во четврток и петок

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје во четврток и петок (30-ти и 31 август) ќе се спроведе првиот рок за пријавување на кандидатите за...

Во средните училишта утре второ пријавување за 2018/2019

Во јавните средни училишта утре ќе се  спроведе второ пријавување во јунскиот рок за запишување ученици во средно образование во учебната 2018/2019 година. По првото пријавување...

Почнува уписот во средните училишта

Во јавните средни училишта во земјава денеска и утре ќе се спроведе првото пријавување и запишување ученици за учебната 2018/2019 година во јунскиот уписен...

Почна уписот на првачиња

Уписите на ученици во прво одделение започнаа денеска во 360 основни училишта во Македонија, а се очекува во наредната учебна година во училишните клупи...