16.8 C
Skopje
22.6.2021 - 6:12

Ознака: Унија

Кина е најголема извозничка на облека во Европската Унија

„Евростат“ неодамна објави податоци според кои може да се забележи дека членките од Европската Унија (ЕУ) имале увоз на облека вредна 69 милијарди евра...

Проширување или раситнување на ЕУ

Според аналитичарите, малку е веројатно дека тековните конфликти што се споменуваат на краток или на среден рок ќе се материјализираат во форма на „излез“...

Земја заглавена во бескрајна чекалница

МАКЕДОНИЈА И ЕВРОПСКАТА УНИЈА Обидите на нашата држава да пристапи во Европската Унија (ЕУ) се преточени во закочен процес, кој перзистира во поголемиот дел од...

Купувањето европски пасош не гарантира спас од црната листа

Издавањето европски пасош не значи секогаш дека може да се избегнат санкциите и забраните во Европската Унија Купувањето европски пасош не значи дека може да...

Европската Унија да ја претвориме во водечка сила

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лејен, завчера го одржа своето прво официјално обраќање, во кое ги претстави амбициозните планови за иднината на...

Европската шаховска унија донесе препораки за игра во време на пандемија

Иако се организираат интернет-турнири со забрзано и со брзо темпо на размислување, сепак, практични турнири засега нема во Македонија. Откако ЕКУ го одржа форумот...

Со новата методологија се затвора влезот во Унијата

До октомвриската блокада за проширување на Унијата (2019), која во никој случај не беше само потег на Макрон, обично се велеше - кандидатите божем...

Што се крие зад маската на божем неизбежната глобализација

Изворот на сите проблеми е змијата израсната на градите на Унијата, која секојдневно ја „голта“ социјалната структура, како и моралниот, културниот и верскиот идентитет...