Ознака: Унијата

Неразумностите не може да се решаваат на грбот на Унијата

Каков е ставот на меѓународната заедница по испратениот меморандум од Софија до земјите-членки на Европската Унија, во однос на спорот наметнат од Бугарија, и...

Новите карантини во Унијата предзнак за уште еден економски пад

Во летното предвидување објавено минатата седмица, Европската комисија ги измени своите предвидувања од почетокот на годината и даде посериозни прогнози за економијата на ЕУ...

Финска ќе биде единствен производител на ураниум во Унијата

Финска е на пат да стане единствен производител на ураниум во ЕУ откако Чешка и Романија ги запреа своите производствени капацитети Финската влада неодамна ѝ...