Ознака: уништуваат

Роботи со ултравиолетова светлина ќе го уништуваат ковид-19

Нови технологии во справувањето со пандемијата На аеродромот „Хитроу“ во Велика Британија неодамна беа поставени роботи за дезинфекција на просторот, каде што со помош на...

Пештерата Убавица ја уништуваат дивите копачи

Горноѓоновичката пештера, наречена Убавица, се наоѓа во утробата на планината Буковиќ, на 15-от километар на стариот пат Гостивар - Кичево. Во пештерата има доста...

Едни инвестираат, други уништуваат

За да се подобри хигиената во градот, локалната самоуправа и комуналното претпријатие од Кичево во повеќе наврати на електричните столбови, речиси во целиот град,...

Приватните спонзорства го уништуваат угледот на ЕУ

Разни корпорации ги спонзорираат претседателствата на земјите-членки на ЕУ со Европскиот совет. Таков беше случајот и лани со Романија и со Финска. Приватните спонзорства...

Невистините и грешките во учебниците уништуваат генерации

Учебникот по социологија ги запали социјалните мрежи, каде што многумина прашуваат како е можно цели генерации ученици да учат дека на жените седејќи дома...