Ознака: уницеф

Околу 60 бебиња се раѓаат секој ден во бегалските кампови во...

Околу 60 бебиња се раѓаат секој ден во бегалските кампови во југоисточен Бангладеш, во кои се сместени  повеќе од десетици илјади муслимани Рохинџи, избегани...

Дали ќотекот навистина е од рајот излезен?!

Резултатите од истражувањето на УНИЦЕФ, според кои во Македонија доминираат насилните методи на дисциплинирање на децата, влијаеја поразително на пошироката јавност. Стручната јавност, пак,...

Почнува истрага за финансиски криминал во УНИЦЕФ

Властите во Грција почнаа истрага за финансиски криминал во грчкото претставништво на УНИЦЕФ, јави порталот „Бестњуз“. Проверките ги побарала претседателката на националниот комитет на УНИЦЕФ...

Грција почнува истрага за финансиски криминал во УНИЦЕФ

Властите во Грција почнаа истрага за финансиски криминал во грчкото претставништво на УНИЦЕФ, јави порталот „Бестњуз“. Проверките ги побарала претседателката на националниот комитет на УНИЦЕФ...

УНИЦЕФ загрижен од насилството врз и помеѓу децата во Македонија

УНИЦЕФ со загриженост ја следи состојбата со насилството врз и помеѓу децата во земјата. Неодамнешниот инцидент во кој се вклучени ученици од основното училиште...