Ознака: универзална сала

Вечерва концерт во Универзална сала и диџеј сет на Кале

Денеска ќе се одржат две нови изведби од програмата „Култура во време на Корона“. Вечер во 20 часот во Универзална сала концерт ќе одржат Доуп...

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

По повод 13 Ноември неколкумина уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзалната сала во Скопје. Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е...

Хитовите од „Скопскиот фестивал“ заживеаја пред Универзалната сала

Премногу долго се затворени вратите на Универзалната сала, уште од 2015 година, навистина треба што поскоро таа повторно да им се врати и на...

Надлежните ја заборавија Универзалната сала

Универзалната сала, препознатливиот симбол на Скопје, пропаѓа пред очите на граѓаните, пред одговорните за објектот. Во градскиот буџет не се предвидени пари за нејзина...

Заврши првиот фестивал на светлината „Skopje Light Art District“

Неколку илјади посетители во изминатите три дена уживаа во интерактивните светлосни поставки, пеформанси и инсталации на 23 странски и домашни светлосни уметници на првиот...

Конгресниот центар „Александар Македонски“ повторно ќе стане Универзална сала

Советот на Град Скопје на следната седница ќе одлучува за враќање на името Универзална сала на Конгресниот центар „Александар Македонски“ - Скопје. Името на...

Златните славејчиња за 50-от роденден ќе пеат во обновениот објект

Градот Скопје и Министерството за култура заеднички ќе ја финансираат изградбата на скопската Универзална сала, која веќе две години е затворена за посетители. Предвидено...

Универзална сала ќе се гради догодина

Градоначалникот Петре Шилегов и министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска потпишаа Писмо за намери преку кое се дефинираат активностите за унапредување на културата на...