Ознака: Ултрамаратон

Младиот Пејчиновски ќе плива ултрамаратон за лицата со ретки болести

Тринаесетгодишниот охриѓанец Марко Пејчиновски денеска ќе го започне својот нов подвиг – да исплива ултра маратон долг 64 километри, од Охрид до Свети Наум...

За неполни 13 дена изодела 1.322 км!

Шерон Гејтер, 55-годишната ултрамаратонка, стана најбрзата жена што пеш ги изодела 822-те милји (1.322,8 км) за 12 дена, 11 часа, 6 минути и 7...

Петчлена екипа од Македонија ќе трча на Ултрамаратонот Мон Блан

На годинашниот Ултрамаратон во трчање Мон Блан (УТМБ) што ќе се одржи на 31 август, на Алпите, ќе настапи и петчлена екипа од Македонија....