Ознака: уличен уметник

Документарец на „Ејч-би-о“ за мистериозниот уличен уметник Бенкси

„Бенкси и подемот на незаконската уметност“ е документарен филм за човек што разви уметничко движење со помош на кое изгради деловна империја вредна стотици...