Ознака: улици

Обележена хоризонтална сигнализација на површина од 7.626 квадратни метри градски улици...

Екипите на јавното претпријатие „Улици и патишта“ - Скопје, во текот на изминатиот месец, ја обележија хоризонталната сигнализација на градските улици и булевари, во...

Санација на оштетени заштитни столбови на улиците во централното градско подрачје

Екипите на јавното претпријатие „Улици и патишта“, кои ја одржуваат сообраќајната опрема на градските улици и булевари, во теков на изминативе денови санираа оштетени...

Поставени 1.110 заштитни столпчиња на градските улици и булевари

Екипи на јавното претпријатие „Улици и патишта“ - Скопје, во текот на изминатите шест месеци, поставија 1.110 нови заштитни столпчиња на градските улици и...

Посебен сообраќаен режим во Скопје поради оперативно-тактичка вежба

Поради одржување оперативно-тактичка вежба денеска во Скопје ќе биде воведен посебен сообраќаен режим, а сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници. Оперативно-тактичката вежба ќе се...

Стартуваа реконструктивните зафати на улиците „Бранислав Нишиќ“ и „Христо Узунов“ во...

Денеска во Битола, почнаа градежните работи за рехабилитација на коловозот на улиците „Бранислав Нушиќ“ и „Христо Узунов“. Градоначалникот на Битола, Тони Коњановски, изврши увид на...

Реконструкција на шест улици во Битола

Општина Битола ја започна реконструкцијата на шест нови улици. Деновиве почна реконструкцијата на улиците „Струшка“ и „Сутјеска“, а градежните активности продолжија и на улиците „Цане...

Реконструкција на неколку улици во Центар

Во насока на зголемување на безбедноста на пешаците и велосипедистите, вклучувајќи и нормализирање на сообраќајот во Дебар Маало, од денеска започнува реконструкција на три...

Започнува реконструкцијата на улиците „Дебарска“, „Црвена Вода“ и „Партизанска“ во Скопје

Во Дебар маало во Скопје од понеделник почнува реконструкција на три сервисни улици. Денес се вршат подготвителните работи, за веќе од понеделник да започнат градежните...

Општина Прилеп подготвена за зимско одржување на улиците

Општина Прилеп е подготвена за зимско одржување на улиците, беше констатирано по денешниот состанок на градоначалникот на Општина Прилеп, Борче Јовчески, со фирмата  ДОО...

В недела затворени неколку улици во Центар поради Скопскиот маратон

Градот Скопје известува дека во недела, 3 октомври, во периодот од 07 до 14 часот на неколку градски улици и булевари ќе се воведе...