9.8 C
Skopje
27.11.2021 - 21:24

Ознака: улица

(Фотовест) На улицата да ѝ се врати старото име

Неизмерно се среќни жителите на скопската населба Драчево што по повеќе децении се прави комплетна реконструкција на улицата Антон Димитров или како што повеќето...

Ќе стане ли набргу улицата Босна и Херцеговина булевар

Откако првпат забрчија багерите да го означат почетокот на изградбата на булеварот Босна и Херцеговина, близу населбата Скопје Север, седум месеци мируваа. Од пред...

Се реконструира улицата Бранислав Нушиќ во Карпош 1

Општината Карпош деновиве интензивно работи на подобрување на уличната инфраструктура. Градежниците вчера работеа на асфалтирање дел од улицата Бранислав Нушиќ, во Карпош 1, и...

Се реконструира улица Брадфордска

На улицата Брадфордска ќе биде извршена целосна реконструкција на коловозот, со вкупна површина од околу 2.500 квадратни метри. Исто така ќе се реконструира и...

Животoт во Бутел го задуши прашина

Облаци од прав се креваат од раскопаната улица Бутелска, на која градежните активности започнаа некаде во почетокот на септември и сѐ уште не се...

Ќе попушти ли Макрон пред притисокот на улицата?

Францускиот претседател повеќепати повтори дека нема да попушти пред уличните протести и дека нема да биде заплашен за да се откаже од својот пробизнис-проект...

Дали улицата станува главен политички адут

Сите овие протести се случуваат во време кога паралелно во Собранието се одвиваат повеќе процеси поврзани со усвојувањето на уставните измени за имплементација на...

Почна реконструкција на улицата Даскал Камче во Карпош 1

Почнаа градежните зафати за реконструкцијата на дел од улицата Даскал Камче во Карпош 1, а вкупната инвестиција за санација на коловозот е во вредност...

Почна реконструкцијата на Партизанска во Влае

Почнаа градежните работи за реконструкција на булеварот Партизански одреди и тоа во делот на коловозот во населбата Влае во Карпош. На овој дел од...

Центар ја реконструира улицата Ѓуро Ѓоновиќ

Општината Центар интензивно работи на изградба на нова атмосферска, фекална и водоводна мрежа на улицата Ѓуро Ѓоновиќ во старата скопска населба Маџир Маало. Ова...