15.8 C
Skopje
28.10.2021 - 16:46

Ознака: улица

Пинтија ќе добие канализација

Градоначалникот Филип Темелковски во придружба на претседателот на Советот на oпштина Кисела Вода, Дарио Шимиќ и Дарко Филиповски, член на Советот го означи почетокот...

Улицата Васил Ѓоргов опасна за пешаците, сега и за учениците

Брзото возење по оваа сообраќајница сега особено ги загрижува родителите, чии деца ќе мора да поминуваат преку Васил Ѓорѓов за да стигнат до новото...

По Марко Крале само со коњ

Некои од жителите на Бутел се нервозни и револтирани затоа што со месеци поминуваат по раскопаната улица Марко Крале Со месеци останаа длабоки ископи во...

Линиите 19 и 20 со променет режим

Поради изведување градежни работи на улицата Индира Ганди во населбата Шуто Оризари, денеска од 22 до 5 часот утре, в недела, оваа сообраќајница ќе...

Колку кумови треба да има една улица

Од градот Скопје велат дека потребата за нови имиња е постојана, поради тоа што градот константно се проширува и затоа што сме добиле нови...

Не знаат точно на која улица живеат

Идејата за промена на имињата на улиците предизвика жестока дискусија помеѓу граѓаните. Искуството на оние што и сега живеат на улици со променето име...

По неколку децении започна реконструкцијата на улицата Индира Ганди

Во општината Шуто Оризари деновиве екипите на градот Скопје ја почнаа првата фаза од реконструкцијата на коловозот на улицата Индира Ганди. Значајната сообраќајница ќе...

Реконструкцијата на улицата Московска ќе трае до крајот на јули

Екипите на Градот Скопје денеска ја започнаа реконструкцијата на коловозот на улицата Московска во општина Карпош. Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, рече дека ќе...

Една улица многу политика

(Не)асфалтирањето на улицата Св. Климент Охридски во Битола уште еднаш на површина ги изнесе проблемите со јавните набавки и игрите што се играат при...

Царовска: Се интензивираат активностите на мобилните тимови, идентификувани 167 деца на...

Шест мобилни тимови на Министерството за труд и социјална политика изминатите две недели идентификувале 167 деца, меѓу кои 18 бебиња на неколку пофреквентни крстосници...