5.8 C
Skopje
28.1.2022 - 17:31

Ознака: улица

Се комплетира обновата на улицата Абас Емин

ОХРИД По интензивните и сложени градежни активности, кои течеа после­дователно околу 13 месеци, неодамна започна поставувањето на вториот асфалтен слој на коловозот на улицата Абас...

„Закрпена“ улицата кај болницата „Плодност” во Битола

Надлежните општински служби се сетија да ја „закрпат“ со асфалт улицата кај болницата „Плодност “ во Битола. Улицата беше ископана и несанирана откако фирмата...

Замена на рабниците на новоизградената улица во Усје

Поради несоодветен квалитет од страна на доставувачот, рабниците на новоизградената улица во населбата Усје се заменуваат со нови. Надлежните од Кисела Вода изразуваат жалење...

Предлог улица во Битола да го носи името на Коста Хаџи...

Советниците на ЛДП Битола деновиве до Советот на Битола ќе поднесат предлог улицата во Старата битолска чаршија, која води до Детското ликовно студио „Св....

Адвокатската улица станува еднонасочна

Во текот на вчерашниот ден, Општина Центар во координација со екипите на Град Скопје ќе започне со теренски активности за поставување вертикална сообраќајна сигнализација...

Роботи наскоро ќе ги поправаат британските улици

Автономни роботи за поправка на оштетувања на улиците кои можат да ги идентификуваат и автоматски да ги поправаат, ќе се појават на улиците на...

Делови од улицата Васил Ѓоргов во Капиштец од утре ќе бидат...

Градот Скопје информира дека почнувајќи од утре, 9 октомври, по 18 часот, ќе почне гребење на асфалтниот слој на улицата Васил Ѓоргов во Капиштец. Поради...

Реконструкција на улицата „Востаничка“, ќе се додадат и приклучоци на водоводната...

Улицата „Востаничка“ во општината Кисела Вода за околу два месеца ќе добие нов лик, најавуваат од Град Скопје. Како што информираат од таму, од денеска...

Општина Кисела Вода врши реконструкција на улицата „Марко Орешковиќ“ во должина...

Градоначалникот Филип Темелковски во придружба со претседателот на Советот на Општината, Дарио Шимиќ и со советникот Зоран Ацевски изврши увид во градежните работи за...

Отпочна реконструкција на улица 5 во Расадник во Општина Бутел

Општина Бутел во изминатиов период интезивно работи на реконструкција на улиците кои се спредвидени во програмата за активности за 2020 година. Имено, минатата недела заврши...