Ознака: УКИМ

Клуч за УКИМ!

Секое пијанство има свои последици, а завршува или фатално или со отрезнување. Фаталното е траурно, а отрезнувањето е долготрајно и болно. Така, предупредувачкиот протест...

Протест на вработени во УКИМ: Доцент зема плата помала од просечната,...

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска пред Ректоратот на УКИМ одржа мирен протест изразувајќи незадоволството од, како што велат, за...

Синдикатот на УКИМ бара повисоки плати, Шаќири одговори покачување ќе има...

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ги повика вработените, наставниот и ненаставниот кадар на УКИМ, денеска со предупредувачки протест пред Ректоратот...

Ковачевски: Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ е достоен продолжувач на визијата...

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски упати телеграма со честитки по повод патрониот празник до ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, проф....

УКИМ продуцирал 134.600 високостручни кадри, над 13.800 магистри и околу 4.000...

За 73 години постоење На денешен ден 1949 година со закон на Народното собрание на НР Македонија основан е Универзитетот во Скопје, а со одржувањето...

Ќе се отвора лекторат во Анкара по иницијатива на Меѓународниот семинар...

Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ) почна иницијатива за отворање нов...

Васко Гичевски заврши со просек 10: Директно учествувам во креирањето на...

Мојот образовен пат го поминав лесно, единствено поради мојата желба за наобразба и благодарение на среќата што ја имав да ми предаваат одлични педагози...

Доделени наградите на најдобрите студенти на УКИМ

Пофалниците и пригодните награди на најдобрите дипломирани студенти за учебните 2018/2019 и 2019/2020 година, беа доделени денеска пред платото на Ректоратот на УКИМ. Наградата за...

Доделени 135 стипендии од фондацијата „Атанас Близнакоф“

По повод 120-годишнината од раѓањето на донаторот на фондацијата „Атанас Близнакоф“ при универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, денес за првпат се доделени...

Стартапите се клучни за раст на економијата

Акцелераторот УКИМ го објави повикот за акцелераторска програма (BAU APA2021) за поддршка на напредните стартапи и брзорастечките компании што се подготвени да го освојат...