Ознака: ударот

Неопходно е да се амортизира ударот на поскапувањата

Растот на цените на храната нема да запре. Причините за ваквиот пораст на цените се порастот на струјата, гасот и суровините, прекините во синџирите на...

Главниот удар врз македонскиот народ ќе биде ударот врз јазикот!

За нас повеќе отколку за многу други народи во светот, јазикот претставува, со сѐ што е на него создадено, како говорен и пишуван текст,...

Колку може да биде жесток ударот од корона-кризата

Корона-кризата значително го забави индустриското производство во Македонија. Последниот извештај на Државниот завод за статистика покажаа дека намалувањето во индустриското производство во април оваа...