Ознака: тутун

Трипуновски: За околу 30 отсто е намалена количината договорена за тековната...

За околу 30 проценти имаме намалена количина договорена за тековната реколта на тутун, што ќе значи еден сериозен проблем при бербата, односно пласманот, изјави...

НБРМ: Субвенциите за тутун веќе се на банкарските сметки

Субвенциите за тутун веќе се на банкарските сметки на корисниците. Трансакциите се успешно извршени преку Македонскиот интербанкарски платен систем, којшто денес работеше за средствата да...

Исплатени субвенциите за произведен и предаден тутун

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, министерката за финансии, Нина Ангеловска, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделство, Николче...

Продолжен рокот до 30 април за откуп на тутун

Владата на денешната седница донесе одлука за продолжување на законскиот рок за склучување договори за производство и откуп на тутун за реколтата 2020, што...

Димковски: До завршување на законскиот рок остануваат уште 7 отсто тутун...

Секој килограм произведен тутун од реколтата 2019-та ќе биде откупен, кажа на денешната прес-конференција, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски. Досега 93,4 отсто...

МЗШВ: Целокупното договорено количество на тутун од реколтата 2019 ќе биде...

Министерот за земјоделство, заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, одржаа работен состанок со претставници од Стопанската комора на Македонија, откупните претпријатија на...

Откупувачите на тутун ќе ги отворат пунктовите, ќе се откупат 10...

Ќе се откупи целиот договрен тутун и плус 10 проценти од договореното, ќе се отворат затворените пунктови и ќе има реална проценка на тутунот....

Димковски: Целокупното производство на тутун ќе биде откупено

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, на барање на тутунопроизводителите од Општина Конче, заедно со градоначалникот Благој Илиев, остварија средба на која...

Откупени 80 отсто од произведениот тутун

Откупени се околу 20 милиони килограми тутун или 80 проценти од вкупното производство на „жолтото злато“. Ова го изјави денеска министерот за земјоделство, шумарство...

Започна откупот на тутунот

Во Тутунскиот комбинат Прилеп и Сокотаб Битола денеска започна откупот на тутунот од годинашната реколта. Во присуство на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство...