14 C
Skopje
13.11.2018 - 17:34

Ознака: турски тек

„Турски тек“ ќе минува низ Бугарија

Цевката од гасоводот „Турски тек“ ќе помине низ Бугарија, а одредени количества гас ќе можат соодветно да се тргуваат, но тоа ќе биде прашање...

Бугарија добила барање „Турски тек“ да поминува низ нејзина територија

Бугарската министерка за енергетика Теменужка Петкова денеска изјави дека Бугарија добила барање гасоводот „Турски тек“ кон Европа да минува низ нејзина територија.  - Има јасно барање...