7.9 C
Skopje
4.12.2020 - 21:41

Ознака: туроператори

Планинските дестинации чекаат инвеститори

Најголемиот дел туроператори туристите за кои добиваат субвенции ги носат претежно во Охрид, бидејќи таму има сместувачки капацитети, додека во Маврово, за кое интересот...

Пропаднаа пет милиони денари државна поддршка за руралниот туризам

Недостигот од информации и од соодветна инфраструктура, недоволната соработка со општините, немањето координиран пристап на локално и државно ниво, како и неисполнувањето минимум стандарди,...

Големи интерес за Скопје од страна на туроператорите од регионот

Изминативе денови во Бања Лука, Босна и Херцеговина, се одржа меѓународна конференција за туризам и инвестиции. Покрај многубројните учесници од повеќе земји од регионот како...