-3.8 C
Skopje
21.1.2020 - 4:58

Ознака: туристи

Автомобил во Италија прегази туристи, најмалку шест мртви

Најмалку шест туристи загинаа во регионот Алто Адиџе во италијанскиот јужен Тирол на границата меѓу Италија и Австрија, откако во група од најмалку 17...

Винските патишта се отвораат за туристите

Промоцијата и презентацијата на висококвалитетните вина за туристите претставуваат нешто ново, егзотично и впечатливо, а сето тоа заедно со надалеку прочуената традиционална македонска храна...

Со вински и со гастротури до повеќе туристи

Преку промоција на бањски, алтернативен и вински туризам земјава ќе се обиде да привлече што повеќе странски гости во наредниот период. Се планира изградба...

Планинските дестинации чекаат инвеститори

Најголемиот дел туроператори туристите за кои добиваат субвенции ги носат претежно во Охрид, бидејќи таму има сместувачки капацитети, додека во Маврово, за кое интересот...

Дури 40 отсто од туристите се „културни туристи“

Туризмот претставува една од најдобро растечките и најпрофитабилни стопански гранки во светски рамки, а според податоците на Светската туристичка организација дури 40 отсто се...

Во Венеција ни прошетката нема да биде бесплатна

Туристите што ќе сакаат да прошетаат низ италијанскиот град Венеција ќе мора од први јули следната година да платат најмалку три евра, објави градската...

Посетителите на Водно оставени без јавни тоалети

Преносните тоалетни кабини на Средно Водно се отстранети, а од ЈСП не кажаа зошто Користејќи го топлото време голем број граѓани го посетуваат Водно, меѓу...

Како до побогати туристи?

Субвенцијата не значи одржливост, туку само мотивација, што и беше иницијалната идеја за субвенционирање на туристичката индустрија. Во иднина АППТ ќе понуди одржлив модел...

Со еко-туризам до повеќе туристи низ македонските села

Имаме можности за развој на алтернативни видови туризам, но треба да создаваме кадар, а тоа директно влијае врз локалниот економски развој. Недостигаат туроператори што...

Со поголем маркетинг – туристи во текот на целата година

Македонија има капацитет да биде дестинација за четири сезони. Она што се случува за време на августовските празници во Охрид не треба да ни...