Ознака: тунелот

Внимателно до крајот од тунелот

Дали сме сигурни дека во земјава немаме други мутации освен британската? Знаеме ли дека овој пад на бројките не е само инцидентен? Зошто сите...

Светлина на крајот од тунелот во септември

Епидемиолозите велат дека досегашните бранови на три-четири месеци беа резултат пред сѐ на немањето вакцина, но од друга страна и поради непочитувањето на мерките...

Најпосле светло во тунелот

Иако можеби ќе изгледа наивно или претенциозно, но според најголемиот дел од јавноста токму најновиот лидерски договор постигнат во Клубот на пратениците има поголема...

Конечно светло во тунелот на ЕУ

Реакцијата на Словачка, Чешка и на Австрија на апсурдните бугарски уцени за Македонија, преку ставот дека „премногу ѝ се попушта на Бугарија“, на некој...

Деглобализацијата на крајот од тунелот

Силно распространетиот глобален стереотип за тоа дека Кина ќе биде најголемиот добитник по пандемијата на ковид-19 (затоа што централната власт најбрзо и најефикасно се...