Ознака: „Тумбе Кафе“

Над 10.000 неиспукани гранати откопани под Тумбе Кафе

Љубителите на фудбалот во Битола и навивачите на Пелистер, кога ги следеле натпреварите на својот миленик, буквално седеле на минско поле. Досегашните ископувања кај...

Кај Тумбе Кафе има околу 10.000 гранати од Првата светска војна

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) соопшти дека во декември ќе започне уништувањето на неексплодираните гранати од Првата светска војна што на 26 октомври...

Тумбе Кафе лежи на бомби

Во Битола кај новата трибина на стадионот под Тумбе Кафе продолжува ископувањето на бомби. Екипи на Дирекцијата за заштита и спасување од Битола продлжуваат со подигнување...

Проекти и ветувања само на хартија

Доколку во изминатиот период се реализираа барем некои од ветувањата што им беа дадени на битолчани на сите претходни избори, сега Битола ќе беше...

Загина градежник при изградбата на стадионот кај „Тумбе Кафе“

Новиот градски фудбалски стадион кој се гради кај „Тумбе Кафе“ во Битола ја зеде првата жртва. Денеска почина еден градежен работник кој работеше на скелето...