Ознака: Тузла

Мароканец избоден во тепачка на миграти во Тузла

Мариканско момче го извлекло подебелиот крај во тепачката на двајца мигранти кога бил прободен со џебен нож по што му била укажана лекарска помош...

Тузла со најзагаден воздух

Еколошки групи повикаа на итни мерки против загадувањето на воздухот во Тузла, предупредувајќи дека концентрацијата на прашина во воздухот е далеку над дозволеното ниво...

Украдени 109 дела од националното богатство на БиХ

Босна и Херцеговина Центарот против шверцување уметнички добра од Тузла објави база на податоци за 109 украдени дела што се национално богатство на Босна и...

Молк за исчезнатите бебиња од Зеница и од Тузла

Секоја година се регистрираат по неколку сведоштва на родители и роднини од Босна и Херцеговина, кои се однесуваат за исчезнати новороденчиња Законот за исчезнати бебиња,...