3.8 C
Skopje
30.11.2021 - 3:36

Ознака: туберколоза

СЗО: Повторно расте бројот на смртни случаи од туберкулоза поради ковид

Бројот на смртни случаи од туберкулоза повторно почна да расте, првпат по десет години, најмногу затоа што пандемијата на Ковид-19 го наруши пристапот до...

Фејсон: Македонија има голем напредок во борбата против ХИВ и туберколоза

Македонија има направено голем напредок во борбата против ХИВ и туберколозата и во споредба со останатите земји во регионот има ниска преваленца на ХИВ,...