Ознака: трупи

Преостанатите американски трупи во Авганистан ќе се вратат дома до Божиќ

Американскиот претседател Доналд Трамп навести дека сите американски војници во Авганистан можат да се вратат дома до Божиќ, навидум демантирајќи го својот советник за...

Турскиот парламент одобри испраќање трупи во Либија

Турскиот парламент го усвои нацрт-законот со кој се овластува распоредување трупи во Либија, чија цел е поддршка на владата поддржана од Обединетите нации во...

Дополнителните американски трупи нема да разгорат желба за војна кај Иран

Иран се изјасни дека не тежнее кон војна против која било нација, откако САД соопштија дека дополнителни илјадници трупи ќе бидат испратени на Средниот...

САД тестира новa воена стратегија во Европа

Неколку стотици американски војници денеска пристигнаа во Германија во прв тест на стратегијата за брзо распоредување, која има за цел јакнење на присуството на...