16.9 C
Skopje
24.5.2019 - 21:40

Ознака: трошоци

Високите трошоци на новата студена војна

Новата студена војна против Кина нема да се добие со идеологија, па дури ни со оружје, туку со економски притисоци и стимуланси. Стратегијата за...

Колку сме подготвени да станеме паметен град

Паметен град или „смарт сити“ е концепт на функционирање на еден град или урбано подрачје, што се карактеризира со користење напредни дигитални технологии за...

Енергетската ефикасност во домовите ги намалува трошоците и до 40 проценти

Примената на енергетската ефикасност во домовите може да ги намали трошоците до 40 проценти, а домаќинствата имаат можност и за заштеда до 20 проценти...

Општините за новогодишното украсување потрошиле 30 проценти повеќе од лани

Локалните власти за новогодишното украсување за дочекот на 2019 година потрошиле околу 615 илјади евра, што е за 30 проценти повеќе од претходната година,...

Фудбалските клубови лани потрошија седум милијарди долари за трансфери

Фудбалските клубови минатата година потрошиле вкупно 7,03 милијарди долари за трансфери, според извештајот објавен на официјалната веб-страница на ФИФА, јави МИА. Во споредба со 2017...

Едни ги фалат, други ги кудат малите хидроцентрали

Контроверзни студии за ефектите Изведбените проекти за малите хидроцентрали (МХЦ) во Македонија, а особено студиите и истражувањата за нив, не губат на актуелност. Тоа е...

Скриените трошоци и понатаму товар за компаниите

Истражувањето, спроведено од Центарот за економски анализи, покажало дека на ниво на целиот градежен сектор компаниите годишно во просек имаат трошоци од по 959.755...

Јапонците ги намалија трошоците за ЛОИ 2020 за 4,3 милијарди долари

Организаторите на Летните олимписки игри (ЛОИ) во 2020 година во Токио, ги намалија вкупните трошоци за 4,3 милијарди долари, но најавуваат дека ќе има...

Покровители на Европа

Со малку недостатоци и со неколку прегласувања на неколку гласачки места, милом-силом, референдумската постапка успеа. Во мојата родна општина Центар (Идадија) некогаш прегласувавме трипати...

Преуредете го домот без трошоци

На сите не се случува одвреме-навреме да посакаме да внесеме некаква промена во домот, бидејќи работите што нѐ опкружуваат со текот на време ни...