Ознака: троши

На што да се троши, а каде да се крати

Во кризи, владата секогаш треба да троши, за да ја поддржува економијата, тоа е основно правило на фискалната политика. Но непродуктивните трошоци од буџетот...

Европа троши тони пиротехника, во Македонија се бројат запленети петарди

Според Евростат, само во 2018 година во Европската Унија на годишно ниво биле увезени 128 илјади тони огномет. Според Министерството за внатрешни работи во...

Биткоинот троши повеќе струја од цела Швајцарија

Криптовалутата биткоин, меѓу другото, е критикувана поради нестабилноста на вредноста и нејзината употреба при нелегални трансакции, како и за кражбите при размена. Но еднакво...

Ципрас вети дека нема да троши прекумерно

Грција ќе излезе од програмата за заеми без отворање превентивна кредитна линија, соопшти премиерот Алексис Ципрас. Тој исто така најави дека Атина нема повеќе...