8.8 C
Skopje
17.10.2021 - 9:19

Ознака: тротоари

Се обновуваат тротоарите на Миле Пецанов

Гевгелија Почна уредувањето на тротоарите на улицата Миле Пецанов во Гевгелија, со што ќе биде извршена целосна реконструкција на оваа значајна сообраќајница што води до...

Дрвјата ослободени, а тротоарите заробени

На улицата Веселин Маслеша во населбата Карпош, откако беа отстранети бетонските пречки околу дрвјата, до нив се најдоа паркирани автомобили. Тротоарот на оваа сообраќајница...

Недостигаат пристапни рампи за инвалидски колички

Од високите рабници на тротоарите, лицата со колички не можат да пристапат на пешачките зони. Од паркирани автомобили уште потешко можат да стигнат до...

Пешаците по коловози, автомобилите на тротоари

И покрај казните и акциите на пајакот, тротоарите се преполни со автомобили. Во периодот од 1 јануари до 31 март годинава, Одделението за безбедност...

Битолската Касарна конечно целосно урбанизирана

Предвидено е инфраструктурните активности да завршат до крајот на овој месец, по што ќе следуваат технички преглед и отстранување на евентуалните недостатоци По неколку години...

Граѓаните во слалом по скопските улици

Многупати досега и на голем број локации во градов се случувало да се започнат некакви градежни зафати на сообраќајници или тротоари и да траат...

Кој не ги исчисти пешачките зони?

Неколку дена по последните врнежи од снег, останаа неисчистени многу тротоари, пешачки патеки, автобуски постојки и други пешачки површини. Многумина од надлежните не се...

Се поставуваат 600 нови сигурносни столпчиња во Аеродром

Општината Аеродром деновиве поставува нови заштитни столпчиња на тротоарите покрај булеварите и улиците. Целта на столпчињата е да се овозможи безбедно и непречено движење...

Општините лево и десно од Вардар различни како црно и бело

Замислете во општините Бутел и Чаир од пред неколку години почнаа да се редат павер-елементи и да се прават патеки, па луѓето со право...

Шилегов: Тротоарите на Бит-пазар мора да им се вратат на пешаците

Град Скопје нема да отстапи во намерата да ги расчисти тротоарите на Бит-пазар од сите препреки што го оневозможуваат нормалното одвивање на сообраќајот за...