18.8 C
Skopje
12.6.2021 - 23:32

Ознака: Трихинелоза

Трихинелоза ги нападна дивите свињи

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), Зоран Атанасов, соопшти дека е утврдена болеста трихинелоза кај дивите свињи на територијата речиси на цела...