4.8 C
Skopje
19.1.2022 - 14:13

Ознака: третман

Најдобриот избор на третман кај луѓето што страдаат од АДХД-синдромот

Синдромот на недостиг од внимание, со или без хиперактивност, скратено означен како АДХД беше и останува на врвот по зачестеноста на проблемите во менталното...

Има ли издржан концепт за третманот на зависниците?

Министерот за здравство Венко Филипче и експерти од оваа област веќе се изјаснија дека децентрализација на центрите ќе значи поголема контрола, но и подобар...

Културните работници бараат сериозен третман на културата

Иницијативата „Културата е насловна страница на секое општество“ беше презентирана вчера во „Кино култура“, а нејзини претставници се: Биљана Тануровска-Ќулавковски и Виолета Качакова од...

Израелски научници тврдат дека развиле нов третман за лечење на рак

Тим од израелски научници тврди дека лекот за рак ќе биде достапен идната година, објави весникот „Ерусалим пост“. Новиот третман го развива „Аселерејтед Еволушн...