Ознака: тренд

Тренд на фудбал со голем ризик и со големи награди

Селекторот на Белгија, Роберто Мартинез, еден од набљудувачите на УЕФА, вели дека „градењето акции од назад, минување низ третините на теренот и притискањето навистина...

Автопатишта, булевари, улици, споменици, дури и лични имиња во чест на...

Косово се стекна со репутација на држава што ги именува нештата по американски политичари, па дури поставува и статуи во нивна чест. Бронзената статуа...

Исончаниот тен секогаш е во тренд, но што со изгорениците

Сите знаеме дека е неопходно да се сончаме во ограничени интервали и задолжително да користиме кремови со заштитен фактор секој пат кога ќе одиме...

Македонија станува старски дом

ПОРАЗИТЕЛНИ ДЕМОГРАФСКИ ДВИЖЕЊА Македонија ќе има драстично помалку население. Од 1994 до 2019 година, кога и официјално се случи негативен природен прираст, секоја година опаѓа...

Армиите регрутираат сајбер-воени единици

ДИГИТАЛНОТО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НОВ ТРЕНД ВО ОДБРАНАТА Начинот на живот во условите предизвикани од пандемијата полека но сигурно го менува и начинот на кој функционираат светските...

Oпаѓа ли трендот на кражби во домовите

Изминатата 2019 година, во периодот од јануари заклучно со ноември, вработените од СВР-Скопје регистрирале 973 дела кражби и тешки кражби во куќи и станови....

Импулсот на Агенцијата за млади и спорт силен, но трендот мора...

Лавовска улога за успешноста на една спортска нација заземаат вложувањата во спортската инфраструктура, спортското образование, логистиката, нивото на тренерската и лекарско-спортската едуцираност, разгранетата мрежа...

Светски бизниси, интелигентни машини, социјални мрежи и тековни општествени системи –...

Кинескиот пристап во ерата на глобализацијата (2) Пишува: Проф. д-р Георги М. Димировски Истражувањето што го направи светската заедница на системски и контролни научници и инженери...

„Кралот Лав“ и зошто Холивуд треба да престане со трендот на...

Веднаш по премиерата на „Кралот Лав“, оваа реалистична преработка на класичниот цртан филм на „Дизни“ од 1994 година се соочи со остри критики, иако...

Продолжува трендот на глобалното затоплување

Според анализите на НАСА и на НОАА, во 2018 година биле измерени температури на воздухот на Земјата, што биле четврти најтопли од 1880 година...