Ознака: трева

Црно-бели слики меѓу градот и општините

Соработуваат ли доволно градот и општините или тоа е само навидум и до некаде. Граѓаните забележуваат нерешени проблеми поради поделените ингеренции помеѓу нив Кога станува...

Внимателно при косењето трева – можеби има дивеч

Во времето кога се коси тревата со разни косилки, младиот дивеч обично не бега од нивната закана, туку останува мирно да лежи во тревата Срничките,...

Да ја гушнеме планетата Земја!

На исчистениот дел од дворот веќе се правеше малечка обработлива површина. Тоа ќе биде училишна ботаничка градина... Ќе има и клупи и место за...

Начини на процена на полот и староста на дивите свињи

Најтешко е да се процени староста на среднодобните примероци, па затоа при ловот на диви свињи е пожелен добар двоглед Процената на полот и староста...

Како сами да си направите камена патека во дворот

Убаво уредена камена патека може да му даде посебен шарм на вашиот двор, а наедно е и најевтино решение за едноставен, модерен и функционален...

Како да направите идеален тревник во вашиот двор?

Убав, зелен и кадифен, тревникот е неизоставен дел од секој убаво уреден двор. Тревата најдобро е да ја садите во пролет или наесен. Важна...

Започна обновата на зелените површини во Градскиот парк

Градот Скопје започна акцијата за обнова на зелените површини во новиот дел на Градскиот парк. Во рамки на акцијата, се реконструираат тревните површини во близина...