4.1 C
Skopje
29.2.2020 - 10:09

Ознака: Трговски војни

Светот пред нови трговски војни и глобална рецесија

Економските експерти предупредуваат дека глобалната економија забавува и дека развиените земји не можат да го запрат падот на производството и на продуктивноста на трудот....

Глобалните трговски војни закана и за Македонија

Според Светска банка, понискиот пораст на клучните трговски економии може да ја намали надворешната побарувачка за извоз од Македонија. Меѓу најголемите извозни дестинации на...

Трговските војни на Балканот не запираат

Дури и откога ќе успеат да надминат некои од меѓусебните забрани или разни царини што земјите на Балканот ги имаат воведено една на друга,...

Реалните штети од трговските војни на Трамп

Веќе одреден период трговските тензии меѓу САД и Кина се чини станаа „новата нормала“. Откако двете држави воведоа високи царини на значителен дел од...

Трговски војни – дизајнирани од суперсилите, почувствувани од сите

Судбината на светот зависи од решавањето на геополитичкиот проблем на 21 век, судирот меѓу Кина и САД. Нивното ривалство е неизбежно, но тие може...