Ознака: трговија со луѓе

Уважена жалбата на ЈО за случајот со штитеничката на Домот за...

Советот на судии во Апелацискиот суд Скопје ја уважи жалбата поднесена од јавниот обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција...

Папата Франциско повика на искоренување на трговијата со луѓе

Папата Франциско денеска ги повика сите земји во светот да ги искоренат причините за трговија со луѓе и да ги заштитат жртвите. Обраќајќи се на...

Во Албанија уапсени 32 лица за трговија со луѓе

Во голема полициска акција во повеќе градови во Албанија, уапсени се 32 лица меѓу нив и полициски службеник, кои се занимавале со недозволена трговија...

Сексуална експлоатација, доминатна форма на трговија со луѓе во Македонија (Видео)

Доминантна форма на трговија со луѓе во Македонија е сексуалната експлоатација, но постојат и случаи на принудна работа и принудни малолетнички бракови. Во текот...

Папата Франциск со осуда на трговијата со луѓе

Папата Франциск денеска го повика целиот свет да се спротивстави на „срамното злосторство“ - трговијата со луѓе. За време на редовното неделно обраќање пред илјадници...

БиХ сѐ поизложена на трговија со луѓе

Состојбата со трговијата со луѓе во Босна и Херцеговина е полоша од онаа што била во претходните години, пишува во најновиот извештај на Стејт...

Спроведени рации во Германија во врска со илегална трговија со луѓе

Спроведени повеќе рации во четири германски сојузни држави, во рамките на истрага за трговија со луѓе. Локалната полиција соопшти дека околу 800 полицајци претресле 21...