Ознака: Трајче Ѓорѓиев

Трајче Ѓорѓиев ја подготвува „Ништо без Трифолио“ во Софија

Македонскиот актер и режисер Трајче Ѓорѓиев ја подготвува комедијата „Ништо без Трифолио“ од Русомир Богдановски, на отворената сцена на театарот „Солза и смеа“ во...

Во Русија наидовме на одличен прием

Ѓорѓиев, кој е познат и како пантомимичар, посочува дека на 11-от „Панфиз“, кој денеска почнува во Скопје, првпат ќе се одржува и буто-работилница Вашето име...