12.9 C
Skopje
23.2.2020 - 15:21

Ознака: „Трајко Прокопиев“

ЦК „Трајко Прокопиев“ ја промовира културата во Куманово

Со доаѓањето на чело на новото раководство на центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, работите во оваа институција тргнаа по нагорна линија. Кумановци...

Ромео и Јулија во седум осмини

Диригентот и композитор Трајко Прокопиев е еден од основоположниците на македонската национална музика, првиот директор на Музичкото училиште во Скопје, долгогодишен директор на „Танец“,...

Современи хрватски автори на изложба во Куманово

Во изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ - Куманово е отворена изложбата на дела од 23 современи ликовни уметници од Хрватска...