Ознака: Трајан Димковски

Сеидбата на ориз е во завршна фаза, откупната цена оваа година...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, извршија увид во теренските активности на неколку локации...

Димковски: Земјоделците да ја користат платформата „Понуда и побарувачка“

Владата ќе ги овозможи сите потребни услови за одржливо земјоделско производство, пласман и ќе одговори на барањата на земјоделците, изјави министерот за земјоделство, шумарство...

Димковски: Храна има, нема простор за паника

Активносите во земјоделството продолжуваат и покрај вонредната состојба во која се наоѓа државава поради коронавирусот. Се сервисираат услугите кон производителите, субвенциите редовно се исплаќаат...

МЗШВ: Општина Чашка првпат ќе добие асфалтирани улици

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, и...

Заврши откупот на тутунот

Во законскиот рок заврши откупот на тутунот од минатогодишната реколта. Според министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски откупени се 26.296.424 милиони килограми...

Димковски: До завршување на законскиот рок остануваат уште 7 отсто тутун...

Секој килограм произведен тутун од реколтата 2019-та ќе биде откупен, кажа на денешната прес-конференција, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски. Досега 93,4 отсто...

Димковски: Целокупното производство на тутун ќе биде откупено

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, на барање на тутунопроизводителите од Општина Конче, заедно со градоначалникот Благој Илиев, остварија средба на која...

Речиси половина милион жители во Македонија немаат постојан пристап до храна

Честопати Македонија е ставана на листата земји со најголема загуби на храна и отпад од храна, а истовремено се соочува со проблем да обезбеди...

Димковски: 3.000 неповратни средства за жените земјоделки

Преку нашите програми ние ги зајакнуваме позициите на жените во земјоделството, тие повеќе нема да бидат на маргините, истакна Трајан Димковски, член на ЦО...

Потпишани договори за финансиска поддршка од ЕУ за земјоделски задруги

Денес се потпишаа 17 договори за финансиска поддршка (ЕУ грантови) за 9 постоечки и 8 новоформирани земјоделски задруги. Финансиската поддршка од Европската Унија е...