1.8 C
Skopje
2.12.2021 - 19:37

Ознака: трафостаница

Украден електричен материјал од трафостаница во Битола

Вчера околу 17.00 часот во СВР Битола било пријавено дека на ул.„Девеани“ во Битола, непознато лице насилно влегло во трафостаница, сопственост на ЕВН Македонија...

Пожар во трафостаница во Битола, повредени четворица работници

Во битолската полиција во попладневните часови на 5. ноември било пријавено дека при работни задачи во трафостаницата 400/110 kW – Битола 2, настанал пожар...

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“

Започна модернизацијата на трансформаторската станица „Дуброво“, при што ќе биде инсталирана нова опрема. Проектот опфаќа замена на примарна опрема, како прекинувачи, разделници, струјни и...

ЕЛЕМ: Дефект на трафостаница на МЕПСО причина за испадот на блок...

Причина за испадот на третиот блок на РЕК Битола е експлодиран струен мерен трафо на 400-киловолтниот далновод кон Скопје во трафостаницата Битола - 2...