18.8 C
Skopje
12.6.2021 - 23:16

Ознака: трауми

Помош и лекување за постковид-депресија, панични напади и трауми

Симптоматологијата што се третира во кабинетот е најразлична - од појава на анксиозност, несоница, панично растројство, сѐ почеста застапеност на депресија, проблеми со концентрација,...

Мозочни промени кај преживеаните од холокаустот

Стресот и сите трауматични доживувања оставаат неизбришлива трага кај хуманиот род. Ова е особено битно за раниот период, за децата, кај кои мозокот е...

Македонија во жалост

Ударите на камбаните и молитвите на оџите од џамиите, кои ги објавуваа тажните вести за загинатите и времето на погребот, за миг го нарушуваа...