22.8 C
Skopje
19.6.2021 - 17:14

Ознака: траса

Европа ја затвора балканската траса на мигранти

Хуманитарните организации и здруженијата за заштита на човековите права предупредуваат на однесувањето на Европската Унија, која со години го игнорира однесувањето на нејзините земји-членки...

Трговците со деца ја следат балканската мигрантска траса

На патот на надежта за подобра иднина исчезнале 10.000 деца мигранти откако пристигнале во Европа, а кои биле и службено регистрирани. Многу од децата...

Трасата со хероин пред портите на Македонија

До неодамна зависниците од хероин беа реткост во Африка. Во 80-тите и 90-тите години од минатиот век корисници можеа да се најдат само на...

Владата не се откажува од гасоводот преку Водно, ја стесни и...

Владата на Република Македонија направи измени на проектната документација за изградба на гасоводот низ Парк шумата Водно со што е намалена количината на дрвја...

Анѓушев не ги убеди граѓанските активисти – тие и натаму против...

Граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ останува на ставот дека е против какви било градежни активности во „Парк шумата Водно“ и по вчерашната средба со...