11.8 C
Skopje
17.10.2021 - 9:34

Ознака: трансформација

ЕИБ со силна поддршка за зелена и дигитална трансформација

Претседателот на Европската инвестициска банка, Вернер Хојер, изрази силна поддршка за зелена и дигитална трансформација на земјите од Западен Балкан во согласност со Економскиот...

За границите на демократијата во екот на дигиталната трансформација

Процесот на дигиталната трансформација како никогаш досега го менува начинот на кој живееме и функционираме. Интернетот и современите информациско-комуникациски технологии, заедно со апликациите за...

Се бара формула за поголема конкурентност на земјоделскиот сектор

Сегашната структура на земјоделскиот сектор се карактеризира со постоење на голем број субјекти со мали производствени можности што поединечно продуцираат ограничени количества со неусогласен...

Владата влегува во инвестициски циклус за енергетската трансформација

Наша цел е да ја направиме државата една од оние европски земји што од доминантно застапени фосилни енергенти се пренасочија кон енергетски капацитети што...

На седата коса може да ѝ се врати природната боја

Косата кај жените побелува подоцна отколку кај мажите, а Европејците може да се соочат со првите бели влакна скоро 20 години порано од имигрантите...

Целосна трансформација на Домот за деца без родители „11 Октомври“ до...

До средината на јануари целосно ќе се трансформира и домот за деца без родители „11 Октомври“ во Скопје, во рамки на процесот за деинституционализација....

Додатокот за трето дете не се укинува, туку се трансформира

Правото на додаток за трето дете не се укинува, туку се трансформира во еднократна исплата за прво, второ и трето дете. Исто така, оние...

Целосна трансформација на Никол Кидман заради улога

Холивудската ѕвезда Никол Кидман се промени до непрепознатливост за улогата на детективка со проблематично минато, во новата драма „Разурнувач“. Филмот премиерно беше прикажан на...