9 C
Skopje
21.11.2018 - 3:16

Ознака: транспорт

Задолжителни реформи во транспортот, заради раст на економијата

Транспортниот сектор во Македонија е ограничен од повеќе аспекти. Освен патниот сообраќаен превоз, кој е за нијанса поразвиен од другите типови транспорт во државава...

Запрените возови ќе го прегазат стопанството

Негативни последици од прекинот на железничкиот превоз ќе имаат пред сѐ компаниите од металуршкиот сектор, кои не можат во целост да најдат замена за...

Европска недела на мобилност, со акцент на алтернативниот транспорт

Градот Скопје го започна годинашното одбележување на Европската недела на мобилност 2018, а во рамките на овој настан за граѓаните ќе понуди низа активности...

Ќе заживее ли градежништвото?

Проблематично е што стагнацијата на градежништвото предизвикува стагнација на целата економија. Градежништвото долги години ја влече домашната економија, а ако не се реализираат планираните...

Пливаат во нафта, а се возат во „колички за кучиња“

Автобусите исчезнаа од улиците на Венецуела, поради економската криза во јужноамериканската држава и порастот на цените на нафтата, па тамошните жители се принудени да...

Евроконтрол: Сѐ почесто ќе доцнат летовите во Европа

Европските аеродроми немаат капацитет да се справат со сѐ поголемиот воздушен сообраќај, и во наредните години и децении треба да се очекуваат сѐ почести...

Бугарските превозници на протест против европските барикади

На 15 и 16 мај годинава бугарските превозници ќе излезат на протест против обидите на Брисел да воведе сериозни рестрикции во областа на транспортот....