21.1 C
Skopje
14.10.2019 - 12:31

Ознака: транспорт и врски

Сугарески: Засилена динамика на автопатот Кичево – Охрид

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, очекува засилена динамика на изградбата на автопатот Кичево - Охрид, каде што се тежнее дел од патот...

Сугарески: Седумдесет милиони евра од Светска банка за инфраструктурни проекти во...

Целосна реконструкција на булеварот „Туристичка“, на регионалниот патен правец од Охрид до селото Подмоље, делницата од Подмоље до Струга, како и патниот правец од...

Заврши реконструкцијата на делници од патот Струмица-Берово

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески денеска објави дека е завршена реконструкцијата на делници од патот Струмица-Берово. Двете делници од село Дабиле до...

Сугарески: Не даваме државна помош, субвенционираме авиокомпании

Повикот за доделување финансиска поддршка за авиокомпании за нови дестинации од аеродромите во Скопје и Охрид, што беше објавен денеска, не се однесува на...

Ќе се гради социјална зграда во Виница

До крајот на годината 39 социјално загрозени семејства од Виница ќе добијат сопствен дом. Државата започна постапка за изградба на социјална зграда во општината,...

Сугаревски: Општините да ги користат средствата од Европска инвестициона банка за...

Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски и градоначалникот на општина Желино Блерим Сејдиу направија увид во изведувањето на градежните работи за водовод и...

Се реконструира патот Прилеп-Прилепско езеро

Се реконструира патот Прилеп – Прилепско вештачко езеро во должина од осум километри за што се одвоени 20 милиони денари, по десет од ЛС...