Ознака: трансплатација

На Клиниката за ортопедија за една недела направени три трансплатации на...

На Клиниката за ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ, минатата недела успешно се направени три имплантации на коскени ткива од починат донор кај пациенти со различни...

Прва трансплантација на лигамент од починат донор направена на Клиниката за...

На Клиниката за Ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ Скопје, вчера за прв пат беше изведена трансплантација на лигамент од починат донор. Млад 34 годишен пациент со...

Уште една успешна трансплатација на срце и на бубрези

Еден млад пациент доби срце, а кај двајца пациенти на дијализа веќе се трансплантираат бубрезите. Уште неколку пациенти во наредните денови ќе можат да...

Повторно ќе го живеам животот со полни гради

Насмеан и полн со енергија, утрово Иван беше на контрола на Клиниката за државна кардиохирургија. Тој е првиот пациент во земјава на кого му...

Органодарителството сè уште не е заживеано во пракса

„Биди донор, биди херој“ беше насловена трибината која вечерва се одржа во Занаетчискиот дом во Куманово во организација на Здружението на бубрежно болни граѓани...

На Хематологија стартува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за...