Ознака: транзиција

Брегзит ќе се одрази и врз Македонија

Какви последици на политички, економски, дипломатски, но и на друг план може да почувствува нашата држава по излегувањето на Британија од ЕУ? Домашните аналитичари...

Балканските термоцентрали пред неизвесна транзиција

Електроцентралите на јаглен во Западен Балкан се посебни загадувачи на околината и по влезот во Европската Унија мораат да платат висока цена за да...

Фестивалот во транзиција

Уметничкиот директор Дитер Кослик го замени порадикалниот Карло Чатриан, но останува да видиме дали ќе биде слободен како во Локарно. Од годинешното издание, хрватски...

Кога луѓето и ежот водеа љубов

Кога би напишал леток за нашата транзиција во изминатите речиси три децении (а инспириран од една често слушана непристојна изјава во чаршијата), чинам дека...